Cellnex desplegarà la tecnologia 5G a Suïssa

Tanca un acord de col·laboració amb Swiss Fibre Net

Cellnex Switzerland –la filial suïssa de Cellnex– ha signat un acord de col·laboració amb Swiss Fibre Net (SFN) amb l'objectiu de desplegar xarxes i infraestructures 5G a Suïssa, segons ha informat la companyia d'infraestructures de telecomunicacions en un comunicat.

L'acord facilita l'accés de Cellnex Switzerland, l'operador d'infraestructures sense fils, a serveis de fibra òptica, un dels elements clau per al desplegament del 5G, i inclou la cooperació entre les dues companyies en l'adquisició, planificació, desplegament i operació de sistemes distribuïts d'antenes (DAS) i 'small cells'.

SFN i Cellnex Switzerland ja tenen experiència en el desenvolupament de solucions innovadores com a proveïdors de comunicacions mòbils a Suïssa. Swiss Fibre Net disposa d'una xarxa de fibra òptica a gran escala al país alpí que dona servei tant a particulars com a empreses (FTTH) i connectivitat de banda ampla a les antenes (FTTA).

A principis de febrer es van adjudicar a Suïssa les noves freqüències de xarxes mòbils necessàries per al desenvolupament i desplegament del 5G. Els tres operadors mòbils que operen al país (Sunrise, Swisscom i Salt) van adquirir noves freqüències en la subhasta, en concret a la banda de 3,5-3,8 GHz. En paral·lel, la consolidació i l'accés per part dels operadors de xarxa a nous emplaçaments són "claus" per satisfer la creixent demanda de dades dels consumidors.

Amb aquest acord de col·laboració, Cellnex i SFN es posicionen per aprofitar les oportunitats de mercat que puguin sorgir en el marc del creixement i desplegament de les xarxes mòbils d'última generació a Suïssa.