Cellnex dispara els seus ingressos el 35% i revisa a l'alça les previsions per al 2015

L'antiga filial de telecomunicacions d'Abertis busca noves adquisicions per Europa

Cellnex, l'antiga Abertis Telecom, ha disparat un 35% els seus ingressos en els sis primers mesos de l'any, segons els primers resultats presentats per la companyia des de la seva sortida a borsa, segons ha comunicat aquest dimarts la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos de la gestora d'infraestructures de telecomunicacions han pujat el 35% respecte al primer semestre de l'any passat, fins als 285 milions d'euros, però el benefici net s'ha situat en 18 milions d'euros, el 42% menys.

La companyia ha destacat que la comparació del primer semestre d'enguany amb el de l'any passat està condicionada per l'apagada de nou canals de televisió a l'Estat i per l'adquisició el primer semestre d'aquest any de 7.377 torres de comunicació comprades a Wind a Itàlia.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) recurrent del primer semestre ha crescut un 26%, fins a 115 milions d'euros, i la companyia ha ajustat a l'alça la seva previsió d'Ebitda per a aquest any i preveu que arribi als 235 milions d'euros, superant el consens del mercat.

Cellnex manté el seu compromís de pagar l'últim trimestre d'aquest any un dividend equivalent al 20% del flux de caixa recurrent apalancat en la seva estratègia de generar valorar l'accionista. 

La companyia vol seguir creixent i en aquest sentit el director financer, José Manuel Aisa, ha declarat a Europa Press que tindran una "política de creixement inorgànica molt activa" que podran dur a terme gràcies a l'estructura financera, reforçada després d'una emissió de 600 milions d'euros de bons feta el mes de juliol.Aisa ha dit que la companyia buscarà adquisicions al nord i sud d'Europa per créixer, aprofitant els processos d'externalització d'infraestructures de telefonia mòbil que puguin sorgir.