Cellnex veu encara millors oportunitats al Regne Unit amb el Brexit

"Si hi ha una opció atractiva al mercat britànic, encara serà més barat", diu Francisco Reynés, president de Cellnex

Cellnex Telecom, l'empresa gestora d'infraestructures de telecomunicacions i antiga filial d'Abertis, ha celebrat aquest dijous la seva primera junta d'accionistes com a empresa cotitzada de la borsa espanyola. Aquesta companyia catalana ja té un terç del seu negoci fora d'Espanya, amb el focus posat en països europeus com Itàlia i Holanda, però també el Regne Unit, Alemanya i França. Precisament per això, la possibilitat que el Regne Unit acabi fora de la Unió Europea és un escenari que podria afectar d'alguna manera els objectius d'expansió de Cellnex. Tot i això, el president de Cellnex i conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés, ha descartat que el Brexit suposi un impediment per a la companyia i ha assegurat que és tot el contrari: "Si hi ha una oportunitat atractiva al mercat britànic, encara serà més barat", ha afirmat. 

En aquest sentit, el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha reiterat la seva intenció de mantenir el Regne Unit com un dels principals objectius per a la companyia, tot i reconèixer que no esperava el resultat del referèndum. "És un mercat molt dinàmic i avui encara no hi tenim projectes, per tant, continuarem buscant", ha conclòs Martínez. 

A banda, en la seva primera junta, Cellnex ha aprovat repartir un dividend de 0,047 euros per acció després d'haver acomplert els objectius marcats i haver tancat el 2015 amb 48 milions d'euros de beneficis i malgrat haver amortitzat la seva expansió al mercat italià amb la compra de les  7.300 torres de l'empresa Wind a Itàlia.  Tot i això, no tots els plans d'expansió li han sortit bé, a Cellnex, aquest any. Martínez ha aclarit aquest dijous que la compra d'Inwit a Telecom Italia està absolutament aturada i que l'empresa no ha rebut cap resposta o nova proposta de la italiana. El conseller delegat de Cellnex, però, sí que ha reconegut que si es tornés a posar sobre la taula, tornarien a estudiar l'oportunitat. 

Precisament aquesta setmana, Cellnex va anunciar l' adquisició de CommCon, un operador italià de solucions de banda ampla mòbil especialitzat en 'small cells', un dels focus de negoci de Cellnex. La catalana l'ha absorbit a través de la seva filial italiana amb una inversió de 18,65 milions d'euros