LABORAL
Economia 30/06/2012

Cent candidats per anar a treballar a Alemanya

Empresaris de la regió del Rin-Neckar són a Barcelona per entrevistar 100 treballadors qualificats per a les seves empreses. La iniciativa de l'Institut Goethe i el SOC va rebre 400 sol·licituds.

Vicenç Moliné
1 min
BASF és una de les empreses que busca treballadors qualificats  a Catalunya.

BARCELONA.Empresaris i autoritats de la regió alemanya del Rin-Neckar són a Barcelona buscant treballadors qualificats per a empreses de la zona, una de les més industrialitzades d'Alemanya. Concretament, calculen que l'any 2013 necessitaran ocupar 35.000 llocs de treball, una quantitat que la població de la zona no podrà satisfer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, amb l'ajuda de l'Institut Goethe a Barcelona i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), van començar una recerca de professionals qualificats interessats a anar a treballar a Alemanya. De les 400 sol·licituds que van rebre en van seleccionar 100, que avui s'entrevistaran amb els representants de les empreses.

Abans, però, els candidats van rebre ahir una sèrie de xerrades sobre les característiques de la regió que, amb 2,4 milions d'habitants, acull més de 130.000 empreses i té una taxa d'atur del 5%.

"Moltes empreses de la regió tenen una gran necessitat de trobar personal qualificat. La situació és especialment urgent en els sectors científic, químic, informàtic i en l'enginyeria mecànica, així com en el sector de la salut", va afirmar Norbert Czerwinski, director de recursos humans del consorci que aglutina totes les empreses i centres de recerca de la regió.

Grans empreses

Algunes de les empreses que s'han interessat pels professionals catalans són la química BASF, el fabricant d'automòbils Mercedes i la farmacèutica Roche.

Aquestes i altres empreses van començar a buscar a través de les seves filials a Barcelona i van canalitzar les sol·licituds a través de l'Institut Goethe, la Cambra de Comerç Alemanya a Espanya i el Servei d'Ocupació de Catalunya.

stats