Economia 01/09/2012

Centenars d'afectats per les preferents protesten en un acte de Rajoy a Galícia

Els manifestants es consideren "estafats". També protesten contra les retallades

Efe
1 min
Protesta pel frau de les preferents. EFE

SoutomaiorMés d'un centenar d'afectats per les participacions preferents i subordinades de Novagalicia Banco protesten des de primera hora del matí en els accessos al castell de Soutomaior (Pontevedra), on el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, participarà en un acte del PP.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els més matiners han aconseguit arribar fins davant del castell, lloc del qual han sigut allunyats per unitats de la policia antiavalots, que han anat en augment, i que en almenys dues ocasions han arribat a colpejar els manifestants perquè s'allunyessin.

La resta, que continuen arribant, convocats per diferents plataformes d'afectats, han sigut retinguts en punts anteriors de la carretera d'accés per agents de la Policia i de la Guàrdia Civil.

Els manifestants reclamen el reintegrament íntegre de les quantitats que consideren que els han "estafat" i acusen el govern espanyol, i també la Xunta, d'haver-los abandonat amb la reforma del sistema financer aprovada ahir pel consell de ministres.

El bescanvi de participacions preferents d'entitats rescatades es realitzarà amb fortes pèrdues per a l'inversor, ja que el govern espanyol obligarà a valorar aquests títols a preus de mercat –fet que implica un gran descompte– amb un marge addicional del 10 per cent.

Alguns dels manifestants també portaven pancartes protestant contra les "retallades" tant de l'executiu central com de l'autonòmic.

stats