El Cercle Català de Negocis abandona Pimec per haver impedit una votació sobre l'estat propi

El lobi acusa el president de la patronal, Josep González, d'impedir la votació sobiranista i de posar traves a la regeneració de l'organització

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha anunciat aquest divendres que deixa de formar part de la patronal Pimec i ha llançat una dura crítica contra el seu president, Josep González, després que hagi confirmat que es presenta a la reelecció després de 17 anys al capdavant de l'organització.

Segons el CCN, el detonant de la seva sortida de Pimec ha estat que González impedís a la junta votar una proposta per engegar un procés informatiu per als socis per tractar els avantatges i inconvenients en un escenari d'independència de Catalunya.

A això s'hi afegeix, diu el Cercle Català de Negocis, el fet que González es presenti a la reelecció el proper 17 de juny i aspiri a complir 20 anys liderant la patronal i "impedint la regeneració". Considera que la patronal s'està allunyant de l'esdevenidor empresarial i lamenta que no hagin sorgit candidatures renovadores tal com hauria volgut el CCN.

Per això, ha apostat per abandonar la patronal i avançar en el seu paper de lobi econòmic i empresarial "contribuint a definir les noves regles que afectarien les pime en el nou estat català".

Més continguts de