El Cercle d'Empresaris denuncia que l'augment del sou mínim ha disparat un 14% els costos de contractació

El seu president, John de Zulueta, reclama eleccions: "Seria la millor solució"

El Cercle d'Empresaris ha denunciat aquest dilluns que  l'augment fins als 900 euros (un 22%) del sou mínim interpropfessional (SMI), en vigor des de l'1 de gener, ha disparat els costos de la contractació de personal per a les empreses. Segons el Cercle, entitat amb seu a Madrid, els costos s'han incrementat entre un 7% i un 14%, un augment que té relació directa –segons el seu president, John de Zulueta– amb les xifres negatives d'atur del mes de gener. A més, la pujada de les cotitzacions també ha suposat un cost extra per a les empreses d'entre el 2,5% i el 7%.

"Les dades de gener demostren que l'atur entre els menors de 25 anys ha crescut el doble que el dels altres blocs d'edat. És una clara evidència, que arriba molt aviat, que els empresaris han d'ajustar les plantilles per poder suportar l'augment del sou mínim", ha assegurat Zulueta. Segons Joan Maria Nin, vocal de la junta directiva del Cercle d'Empresaris, l'atur del gener demostra que la pujada de l'SMI "està afectant molt els joves sense formació", un col·lectiu que acostuma a cobrar el sou mínim.

El Cercle d'Empresaris també ha carregat contra el projecte de pressupostos del govern de Pedro Sánchez perquè "eleven la pressió fiscal sobre famílies i empreses" i perquè són uns pressupostos expansius "en un moment de desacceleració econòmica". Segons un informe que ha publicat el Cercle per valorar els comptes del 2019, "es desaprofita l'actual creixement de l'economia espanyola per reduir el dèficit estructural". 

Convocatòria d'eleccions

Tot i les crítiques als pressupostos del PSOE, Zulueta ha admès que prorrogar els actuals comptes tampoc és el millor escenari i s'ha sumat a les peticions del PP i Ciutadans per a un avançament electoral: "Eleccions al més aviat possible és la millor solució", ha subratllat després de filtrar-se que el president del govern espanyol estudia convocar eleccions per al 14 d'abril si el Congrés tomba dimecres el seu projecte de pressupostos.

"Un govern sostingut per només 84 diputats, que necessita el suport d'un grup antisistema i d'un grup separatista, pot tenir una majoria suficient per fer caure un govern, però aquesta amalgama no és suficient per governar un país", ha assegurat el president del Cerce d'Empresaris.

Més continguts de