ECONOMIA
Economia 21/02/2011

CiU descarta que la Generalitat participi en CatalunyaCaixa i Unnim

Duran ha assenyalat que no és la reforma que hagués realitzat la federació, encara que ha admès que la negociació amb el govern espanyol ha tingut resultats molt positius per les caixes i, en especial, per les catalanes

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha descartat avui que la Generalitat es plantegi ajudar a la capitalització de CatalunyaCaixa i Unnim, justificant que ambdues entitats gaudeixen per sí soles de les condicions econòmiques necessàries per fer els deures i tirar endavant els seus plans de viabilitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa, ha admès que la llei que regula el sector no rebutja aquesta possibilitat, encara que considera que actualment "seria una temeritat". "La Generalitat no té cap intenció d'entrar a CatalunyaCaixa i Unnim perquè es donen les condicions econòmiques per què no necessitin ni recursos públics ni d'altres més enllà dels que preveu la legislació", ha resumit.

A més, ha afegit que el real decret de caixes d'estalvi, aprovat el passat divendres, ha permès una flexibilització de criteris, tot i que el seu contingut no satisfaci del tot a CiU.

Duran ha assenyalat que no és la reforma que hagués realitzat la federació, encara que ha admès que la negociació amb el govern espanyol ha tingut resultats molt positius per les caixes i, en especial, per les catalanes. També ha ressaltat que la reforma de les caixes suposa una bancarització, però ha volgut deixar clar que no desapareixen, posant com a exemple l'obra social de La Caixa.

stats