EMPRESES
Economia 16/02/2011

Cisco confirma que crearà un centre d'innovació a Barcelona que generarà mil llocs de treball

Hereu ha definit el nou centre de la multinacional com "un gran laboratori per a la gestió d'una ciutat intel·ligent" i ha detallat que "Cisco s'instal·la a Barcelona per desenvolupar aquest projecte, que tindrà uns efectes en la mobilitat, en els serveis locals i la gestió de la ciutat en tota la seva dimensió".

Efe
2 min

BarcelonaLa multinacional Cisco Systems ha confirmat avui, a l'acte de firma d'un acord de col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, que crearà un centre d'innovació a Barcelona i que espera que, a mitjà termini, generi mil nous llocs de treball. La signatura l'han protagonitzat el president mundial de Cysco, John Chambers i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, a les instal·lacions de la Fira de Barcelona, ja que Chambers ha participat avui en el Mobile World Congress, que s'està celebrant a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Hereu ha definit el nou centre de la multinacional com "un gran laboratori per a la gestió d'una ciutat intel·ligent" i ha detallat que "Cisco s'instal·la a Barcelona per desenvolupar aquest projecte, que tindrà uns efectes en la mobilitat, en els serveis locals i la gestió de la ciutat en tota la seva dimensió".

"Això ho fa Cisco Systems perquè sigui el millor exemple per després reproduir la gestió de la ciutat", ha afegit l'alcalde, perquè "Barcelona genera milions de dades que gestionades de manera intel·ligent ens permetrà optimitzar i millorar el servei als ciutadans" i convertir la capital catalana en una referència global en "la demanda primerenca" del que necessita una ciutat moderna i amb alta tecnologia.

Chambers ha destacat que "és un honor la possibilitat d'associació amb la ciutat de Barcelona, tant per la seva aposta per la innovació com per tenir un districte com el 22@". "És molt important veure com es desenvolupa la innovació en una ciutat com aquesta ja que l'experiència podrà exportar-se a altres metròpolis", ha ressaltat a l'acte.

El tinent d'alcalde Ramon García-Bragado ha explicat que durant sis mesos un grup de treball estudiarà com es posen les bases de l'acord, que ha definit com a "molt important perquè la immensa majoria de les dades es puguin tractar sota el protocol IP i perquè aquest acord permetrà col·laborar per posar en marxa la plataforma tecnològica que ens dotarà d'aquesta nova eina de gestió".

L'Ajuntament de Barcelona ha afegit que "està obert a moltes altres empreses que vulguin participar i beneficiar-se d'aquesta plataforma".

Jordi Botifoll, vicepresident de Cisco per al sud d'Europa, no ha volgut detallar quant personal ocuparà el nou centre però ha indicat que a través de la col·laboració amb universitats i innovadors, la intenció és "que puguin arribar a crear-se mil llocs de treball d'alta qualificació, no només de Cisco, sinó de tot el complex en un termini de quatre anys".

"Amb el temps suposarà un ecosistema nou que provocarà la creació de "start-ups" -petites empreses amb alt potencial de creixement- i de molts llocs de treball d'alta qualificació", segons ha indicat avui Botifoll, qui ha definit el projecte com una "plataforma intel·ligent basada en una xarxa que es connectarà amb molts aspectes com la sanitat virtual, l'educació virtual, la mobilitat, el transport i la seguretat, entre d'altres".

Cisco Systems és un dels líders mundials en operativa de xarxes per a internet. Cotitza al Nasdaq i factura més de 10.800 milions de dòlars anuals.

stats