Economia 19/02/2012

Clam contra la reforma laboral al centre de Barcelona

La manifestació alternativa ha acabat amb llançament d'ous contra la seu del govern espanyol i contra la seu de Convergència i Unió

Ara / Acn
2 min
Manifestació al Passeig de Gràcia de Barcelona

El crit contra la reforma laboral s'està fent sentir amb força aquest diumenge al centre de Barcelona en la manifestació convocada pels sindicats majoritaris. Milers de treballadors, 400.000 segons les dues organitzacions sindicals i 30.000 segons el departament d'Interior, s'han mobilitzat al passeig de Gràcia en protesta per una mesura "injusta", "ineficaç i "inútil". La capçalera està formada pels líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, i pels treballadors de l'empresa Fercable de Sant Vicenç dels Horts, que afronten un dels primers ERO que es regularan segons la nova reforma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Milers de persones han recorregut el cèntric passeig de Gràcia de Barcelona per protestar contra la reforma laboral que vol aprovar el govern espanyol. Els manifestants s'han concentrat amb banderes i han pronunciat consignes en contra del text com "Amb aquesta reforma anem a l'atur" i "Si això no s'arregla, vaga, vaga, vaga".

Els líders dels principals partits de l'oposició també han participat en aquesta protesta. Entre ells ha destacat la presència del primer secretari socialista, Pere Navarro, el d'ERC, Oriol Junqueras, o el d'ICV-EUiA, Joan Herrera. La manifestació ha finalitzat amb la lectura d'un manifest sindical a la confluència amb la Gran Via.

Ous contra la seu de CiU

Paral·lelament els carrers de la capital catalana han acollit una manifestació alternativa promoguda per la CGT i pel moviment dels 'indignats', que ha llençat ous davant la subdelegació del govern espanyol ubicada al carrer Mallorca i la seu de CiU al carrer Còrsega, on també han encès una traca de petards. Els participants han pronunciat consignes en contra de la reforma del PP i de les retallades econòmiques que el Govern ha aplicat, i s'han desplaçat per la Via Laietana de la Ciutat Comtal. Segons el departament d'Interior, prop de 3.500 persones han participat en aquesta mobilització.

stats