ECONOMIA
Economia 06/07/2012

La química Clariant inverteix 15 milions a la fàbrica del Prat i hi trasllada producció de Suïssa

La multinacional duplica la producció de la planta per crear un centre d'excel·lència de productes destinats a la indústria paperera. Les inversions creen 65 llocs de treball nous

T. G.
1 min
Al Regne Unit es troben molts llibres amb estadístiques.

BarcelonaEl fabricant de colorants i productes químics auxiliars per a les indústries tèxtils, de cuir i de paper va iniciar l'activitat al Prat el 1974. Actualment concentra la seu social espanyola i ara ha potenciat la seva activitat com a centre d'excel·lència per a la producció de colorants, agents blanquejadors òptics i productes químics per a la industria paperera. El 2010 la multinacional va decidir traslladar producció de les plantes de Basilea al Prat, i va passar d'una capacitat de 17.000 tones anuals a la de 35.000 tones que espera aconseguir enguany. Això vol dir que el centre català ha duplicat activitat en menys de dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest projecte ha suposat unes inversions de 15 milions d'euros, amb l'augment 65 llocs de treball nous, cosa que representa un increment del 20% de la plantilla. El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat per l'alcalde del Prat, Lluis Tejedor, han presidit l'acte d'inauguració de les noves instal·lacions.

stats