Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La química Clariant inverteix 15 milions a la fàbrica del Prat i hi trasllada producció de Suïssa

La multinacional duplica la producció de la planta per crear un centre d'excel·lència de productes destinats a la indústria paperera. Les inversions creen 65 llocs de treball nous

El fabricant de colorants i productes químics auxiliars per a les indústries tèxtils, de cuir i de paper va iniciar l'activitat al Prat el 1974. Actualment concentra la seu social espanyola i ara ha potenciat la seva activitat com a centre d'excel·lència per a la producció de colorants, agents blanquejadors òptics i productes químics per a la industria paperera. El 2010 la multinacional va decidir traslladar producció de les plantes de Basilea al Prat, i va passar d'una capacitat de 17.000 tones anuals a la de 35.000 tones que espera aconseguir enguany. Això vol dir que el centre català ha duplicat activitat en menys de dos anys. 

Aquest projecte ha suposat unes inversions de 15 milions d'euros, amb l'augment 65 llocs de treball nous, cosa que representa un increment del 20% de la plantilla. El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat per l'alcalde del Prat, Lluis Tejedor, han presidit l'acte d'inauguració de les noves instal·lacions.

Més continguts de