Codorníu prepara un ERO amb 79 acomiadaments

L'empresa negocia amb els sindicats però encara no ha comunicat l'expedient al Govern

L'empresa de cava Codorníu ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 79 empleats. La direcció de la companyia i els sindicats es troben en procés de negociació, segons un comunicat de l'empresa.

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que l'ERO "no ha estat entrat oficialment". "Treballarem mà a mà amb l'empresa i els treballadors per buscar una solució que no sigui traumàtica. El més important és assegurar la continuïtat de l’activitat", ha afegit.

El maig del 2017, la cavista ja va dur a terme un altre ERO, que en aquell cas va afectar 71 treballadors. En l'actual, es preveu que afecti 43 empleats del centre de Sant Sadurní d'Anoia, 26 d'Esplugues de Llobregat i 10 de Raimat, del total de 700 llocs de treball de la companyia.

L'empresa preveu una reestructuració de la plantilla "responsable", mitjançant prejubilacions i un pla d'acompanyament per als empleats afectats. A més, la direcció vol traslladar els treballadors de les oficines centrals d'Esplugues a Sant Sadurní.

L'empresa vol "aprofitar les sinergies de tots els departaments per aconseguir una visió transveral del negoci, agilitzar la presa de decisions i potenciar el treball en equip", diu el comunicat. Així mateix, tant l'ERO com el trasllat de la plantilla de la seu d'Esplugues té com a objectiu "focalitzar els recursos en l'adequació del negoci i en el creixement i construcció de les marques de major valor".

Codorníu va ser comprada l'octubre del 2018 pel fons nord-americà Carlyle, que va obtenir el control del 55% de les accions per 390 milions d'euros. El grup es fusionarà amb els cellers Gleva, també adquirits per Carlyle el novembre de l'any passat.

Carlyle també compra Parxet i la fusiona amb Codorníu

Com és habitual en aquests casos, l'entrada de Carlyle en l'accionariat ha comportat canvis en l'estructura empresarial i en la directiva, a més de la reorientació dels productes, com ell llançament d'un nou vi fora de la Denominació d'Origen Cava.