Cola Cao i Nocilla fusionaran les seves fàbriques a Catalunya

Idilia Foods invertirà 15 M a Parets del Vallès per ampliar instal·lacions i traslladar la plantilla de Montmeló

El fabricant de Cola Cao i Nocilla, Idilia Foods, concentrarà la producció en una sola fàbrica a Catalunya. L'empresa invertirà 15 milions d'euros a ampliar el recinte industrial de Parets del Vallès i traslladar la producció i la plantilla que té a Montmeló. Les obres començaran el segon semestre d'aquest any i està previst que acabin el 2018, segons ha explicat l'empresa en un comunicat.

Idilia renovarà i ampliarà l'actual planta de Parets del Vallès, on produeix Cola Cao i Paladín, per acollir la producció de Nocilla i Mesura i els més de 50 empleats que treballen ara a Montmeló. Es guanyaran quasi 7.000 metres quadrats més de fàbrica, amb noves zones d'envasat, serveis i d'R+D, i també s'ampliarà el magatzem logístic en 2.000 metres quadrats.

Unificar la producció del grup a Catalunya "millorarà l'eficiència en matèria energètica i logística", ha defensat l'empresa, i també contribuirà a crear sinergies de tot tipus, especialment en el camp tecnològic i de la innovació.

L'empresa fa aquesta inversió industrial després de la recent adquisició d'una empresa de Polinyà, Biográ, dedicada als productes ecològics. Idilia va assumir els 50 empleats de la plantilla de Biográ, una empresa familiar en marxa des del 1915 que factura 9,5 milions d'euros. Cola Cao compra els productes ecològics Biográ

Idilia Foods, fruit de l'escissió de l' antiga Nutrexpa en dues empreses, és un grup de capital català de la família Ferrero. La facturació va arribar als 260 milions l'any passat, el primer exercici ja com a empresa independent.

Des del 2015, els Ferrero van separar-se dels Ventura, l'altra branca familiar, que va quedar-se el negoci d'Adam Foods, amb marques com Cuétara o La Piara i que acaba d'adquirir el pa de motlle i la marca Panrico.