Colau: "Ningú entendria que els taxistes continuessin amb la vaga"

L'AMB aprovaria al març la nova regulació

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha deixat clar aquest dimecres al matí que "ningú entendria" que els taxistes continuessin amb la vaga després del principi  l'acord de dimarts entre les administracions i els representants dels taxistes que van anar a la reunió sobre el decret que ha de regular les VTC.

Els taxistes traslladen a la tarda la votació per decidir si aixequen la vaga

L'alcaldessa ha assegurat que de la mateixa manera que divendres va criticar la precipitació del decret de la Generalitat, ara vol agrair l'esforç fet en els últims dies per arribar a aquest acord. "Tenim un acord que compartim entre administracions", ha subratllat.

Colau ha insistit que el decret de la Generalitat habilitarà les administracions locals i supramunicipals com l'AMB a ampliar aquest temps mínim, i ha afegit que el reglament preveu tenir la seva aprovació definitiva al ple de març mentre que el febrer es farà la seva aprovació inicial.

També ha deixat clar que la proposta de decret llei dóna “cobertura legal” al reglament que es va impulsar fa uns mesos des de l’Àrea Metropolitana i que va quedar bloquejat per manca de competència municipal en la matèria.

Sobre l’amenaça d’Uber i Cabify de marxar de Barcelona, l'alcaldessa ha convidat a les dues plataformes a quedar-se “sempre i quan no especulin, vulnerin drets fonamentals, i compleixin les regles del joc”.

L'alcaldessa ha declinat valorar la dimissió del fins ara portaveu del comitè de vaga del taxi, Tito Álvarez.