El grup britànic Colt vol créixer a Catalunya "al marge" de la consulta sobre la independència

El vicepresident executiu de la multinacional d'informàtica, Jürgen Hernichel, assegura que "és important oferir un servei, i això és independent de l'ambient i els desenvolupaments polítics locals"

Colt centra l'activitat en serveis integrats de xarxes i d'informàtica. Es va instal·lar a Catalunya el 1999, on manté dues seus. D'una banda, el centre de serveis compartits, que atén des de Cornellà del Llobregat els 25.000 clients europeus en una vintena d'idiomes, i que compta actualment amb 800 treballadors. En segon lloc, la multinacional també gestiona els pagaments dels clients i hi té un dels seus centres de processament de dades. Colt va generar 150,7 milions d'euros el 2012 a l'Estat.

Amb aquest nivell d'implantació, el vicepresident executiu del grup britànic, Jürgen Hernichel, explica que Catalunya i Barcelona són un mercat "extremadament important", que "el negoci està creixent", i que la companyia treballa "al marge" dels desenvolupaments polítics com la consulta independentista del 2014. "Ens mantenim fora de les afirmacions i els debats polítics. per a nosaltres és important oferir un servei, i això és independent de l'ambient i els desenvolupaments polítics locals", destaca el directiu. Hernichel afegeix que, de fet, l'empresa s'ocupa de "garantir que les fronteres no es veuen des del punt de vista empresarial".

"Com a empresa estem molt centrats a Europa. Comencem a Portugal, i arribem fins a Suècia, Dinamarca, l'Europa de l'Est, i baixem fins a Itàlia", assenyala Hernichel. Colt compta com a client a la pròpia Generalitat, amb qui ha treballat per desenvolupar la infraestructura del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya, que permet fer serveis en xarxa. Altres clients són el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), TV-3 o Codorniu.  

Més continguts de