INDÚSTRIA
Economia 23/12/2010

Comesa i els sindicats arriben a un preacord per tancar la planta de Barcelona

Els sindicats lamenten que amb el tancament Comesa incompleix els acords industrials compromesos amb la planta catalana

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl fabricant de components per a la indústria de vehicles pesats Comesa ha arribat a un preacord amb el comitè d'empresa per tancar la fàbrica de Barcelona, on treballen 277 treballadors. La plantilla ratificarà aquest acord el proper dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicats han valorat positivament el principi d'acord, tot i que lamenten que el tancament demostra un greu incompliment dels compromisos industrials de la companyia, propietat del grup Iveco.

L'empresa ha ofert un pla de jubilacions anticipades a partir dels 52 anys (amb diferents condicions depenent del tram d'edat dels treballadors) i per a la resta d'afectats indemnitzacions de 45 dies per any amb un màxim de 42 mensualitats. També hi haurà una part de la compensació econòmica lligada a l'antiguitat.

El tancament de la planta de Barcelona serà immediat quan es resolgui l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per Comesa.

UGT i CCOO també han dirigit les seves crítiques a les administracions (Generalitat i govern espanyol) per la manca de polítiques actives que defensin el teixit industrial. Han recordat que amb la pèrdua de Comesa també es perden lloc de treball amb una alta qualificació.

stats