Publicitat
Publicitat

CRISI DEL DEUTE

La Comissió Europea creu que Espanya evitarà el contagi grec amb les reformes previstes

El portaveu comunitari d'Assumptes Econòmics i Monetaris assenyala que, tot i que el comportament dels mercats és positiu, cal seguir vigilants

La Comissió Europea ha insistit avui que la millor opció que té Espanya per tal de protegir-se d'un eventual contagi derivat de la crisi grega és "aplicar les mesures a les quals es va comprometre davant els seus socis europeus i internacionals".

El portaveu comunitari d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Amadeu Altafaj, creu que dur a terme les reformes previstes permetrà a Espanya, i a països com Itàlia i Portugal, sobreviure a les possibles conseqüències si fracassen les negociacions sobre el segon rescat de Grècia.  

Altajaf ha recordat que des de l'any passat l'eurozona disposa d'un Fons Europeu d'Estabilitat Financera (EFSF) més flexible, que permet intervenir i assistir econòmicament països que podrien estar subjectes a una pressió "especulativa" en els mercats tot i els seus esforços, si fos necessari. De moment, ha assenyalat, no és el cas.

A més a més, el portaveu també ha remarcat que, en el cas espanyol, els mercats han mostrat un comportament que assenyala "la direcció oposada" a la del perill de contagi, fet que es tradueix en una "certa confiança" que ha permès abaixar lleugerament els tipus d'interès. Malgrat tot, Altajaf ha apostat per seguir vigilants.


Més continguts de