Economia 11/07/2012

La Comissió Europea considera "un pas important" les retallades de Rajoy

L'òrgan europeu ha assegurat que "saluda l'anunci de les noves mesures fiscals" i celebra "la determinació" del govern espanyol

Efe
1 min

BarcelonaLa Comissió Europea (CE) ha celebrat les noves mesures d'ajustament anunciades per Mariano Rajoy perquè les considera "un pas important" per garantir el compliment de l'objectiu del dèficit d'aquest any, un 6,3% del PIB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu comunitari d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Simon O'Connor, ha dit que "saluden l'anunci de les noves mesures fiscals" i la "determinació" indicada pel govern espanyol de prendre aquestes mesures, només un dia després que el Consell de Ministres de la UE (Ecofin) adoptés per unanimitat una recomanació revisada respecte a Espanya per "corregir el seu dèficit excessiu".

El portaveu del vicepresident econòmic, Olli Rehn, ha assenyalat que es pren nota "de la clara indicació que ha fet Rajoy (...) per aplicar les recomanacions que va presentar la Comissió Europea". Tot i això, la Comissió ha evitat entrar en detalls i no ha dit si els ajustos podrien agreujar més la recessió espanyola o perjudicar els aturats.

La Comissió Europea analitzarà les decisions preses al detall, una vegada rebi la informació detallada per part del govern espanyol.

stats