Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La CE no veu una millora clara de l'atur

La Comissió Europea preveu una recuperació a dues velocitats

Respecte a Espanya, Brusel·les considera que el seu PIB creixerà un moderat 0,8% el 2011, per sota de les projeccions del govern espanyol, i que serà insuficient per a cumplir els objectius de consolidació dels comptes públics

L'economia europea continuarà la seva recuperació al llarg de 2011 a dues velocitats diferents al centre i a la perifèria, i sense la força suficient com per a fomentar la millora de l'atur, segons ha anunciat avui la Comissió Europea (CE).

Les projeccions econòmiques de primavera publicades avui per l'entitat confirmen l'estimació avançada al març, segons la qual el PIB de la UE s'expandirà un 1,8% el 2011, dues dècimes per sobre el de la zona euro.

No obstant això, aquesta recuperació, que és "sòlida i contínua malgrat les turbulències i tensions externes en el mercat de deute", només repercutirà en una reducció de l'atur de mig punt percentual fins 2012, quan se situarà en el 9,7% a la zona euro, segons el comissari europeu d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Olli Rehn.

Enfront de l'estirada de la locomotora alemanya, que segons Brusel·les s'expandirà un 2,6% aquest any, els socis de la cua com Portugal o Grècia es contrauran un 2,2% i un 3,5%, respectivament, en aquest exercici.

Respecte a Espanya, Brusel·les considera que el seu PIB creixerà un moderat 0,8% el 2011, per sota de les projeccions del govern espanyol i que serà insuficient per a cumplir els objectius de consolidació dels comptes públics.

Més continguts de