ECONOMIA
Economia 13/05/2011

La Comissió Europea preveu una recuperació a dues velocitats

Respecte a Espanya, Brusel·les considera que el seu PIB creixerà un moderat 0,8% el 2011, per sota de les projeccions del govern espanyol, i que serà insuficient per a cumplir els objectius de consolidació dels comptes públics

Efe
1 min

Brusel·lesL'economia europea continuarà la seva recuperació al llarg de 2011 a dues velocitats diferents al centre i a la perifèria, i sense la força suficient com per a fomentar la millora de l'atur, segons ha anunciat avui la Comissió Europea (CE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les projeccions econòmiques de primavera publicades avui per l'entitat confirmen l'estimació avançada al març, segons la qual el PIB de la UE s'expandirà un 1,8% el 2011, dues dècimes per sobre el de la zona euro.

No obstant això, aquesta recuperació, que és "sòlida i contínua malgrat les turbulències i tensions externes en el mercat de deute", només repercutirà en una reducció de l'atur de mig punt percentual fins 2012, quan se situarà en el 9,7% a la zona euro, segons el comissari europeu d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Olli Rehn.

Enfront de l'estirada de la locomotora alemanya, que segons Brusel·les s'expandirà un 2,6% aquest any, els socis de la cua com Portugal o Grècia es contrauran un 2,2% i un 3,5%, respectivament, en aquest exercici.

Respecte a Espanya, Brusel·les considera que el seu PIB creixerà un moderat 0,8% el 2011, per sota de les projeccions del govern espanyol i que serà insuficient per a cumplir els objectius de consolidació dels comptes públics.

stats