Economia 14/02/2012

Brussel·les podria multar Espanya per ajornar les mesures d’austeritat fins després de les eleccions andaluses

Fonts comnuitàries consideren que el govern espanyol ha inflat la xifra de dèficit del 2011 per obtenir millors resultats al 2012

Laia Forès/reuters
1 min

Brussel·lesA la Comissió Europea no li agrada gens les maniobres que podria estar fent el govern espanyol per no perjudicar els seus interessos a les eleccions andaluses, que se celebren al març. Segons l'agència Reuters, Brussel·les podria proposar la imposició d'una multa econòmica a Espanya per ajornar l'aprovació de més mesures d'austeritat fins després dels comicis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Reuters, que cita fonts de la Comissió Europea, també assegura que el comissari d'Economia, Olli Rehn, considera que el govern de Mariano Rajoy ha inflat la xifra de dèficit del 2011, que és del 8% del PIB. La xifra és "exgareada", segons les mateixes fonts citades per l'agència. Inflant la dada, l'Executiu espanyol aconseguiria millorar la reducció del dèficit d'aquest any.

La Comissió Europea, però, no confirma oficialment aquesta informació. "És totalment especulativa", assegura Amadeu Altafaj, portaveu del comissari Rehn.

stats