Competència obre expedient a Endesa i Gas Natural per pràctiques anticompetitives

La CNMC investiga si promocionaven les seves comercialitzadores lliures entre clients del mercat regulat

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador contra les comercialitzadores de referència de Gas Natural i Endesa per usar les factures dels clients de la tarifa d'últim recurs (TUR) per publicitar els serveis de les seves comercialitzadores del mercat lliure.

Les grans elèctriques tenen unes comercialitzadores de referència, que són les que tenen clients del mercat regulat, i altres comercialitzadores que treballen en el mercat lliure, però no poden promocionar les seves comercialitzadores del mercat lliure entre els clients TUR.

L'organisme de competència considera que aquestes companyies atreien els consumidors al propi grup empresarial en detriment de la resta de companyies del mercat lliure, segons ha informat aquest divendres en un comunicat l'organisme que presideix José Maria Marín Quemada.

La investigació es va iniciar arran d'una denúncia de l' Associació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya i la CNMC ha decidit obrir expedient en trobar "indicis racionals" de la comissió per part de Gas Natural i Endesa d'una infracció de l'article 3 de la llei de defensa de la competència, consistent a falsejar la lliure competència.

L'organisme considera que les empreses podrien haver incorregut en una infracció al promocionar serveis de les comercialitzadores lliures d'aquestes companyies en les factures que remetien als clients acollits a la tarifa d'últim recurs, i podrien haver induït a error o confusió els consumidors respecte a l'origen comercial d'aquests serveis. La CNMC té a partir d'ara un període de 18 mesos per instruir l'expedient i emetre una resolució.

Més continguts de