Economia 24/01/2013

Competència multa Telefónica i Prisa TV amb 188.000 euros

La CNC sanciona els operadors de televisió digital arran de la comercialització del paquet Trio Plus. Telefónica pagarà 100.259 euros i Prisa TV i DTS, 88.387

Efe
1 min

MadridLa Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha imposat a Telefónica i Prisa multes per un valor de 188.646 euros per incompliment dels compromisos que van donar lloc a la terminació convencional del procediment sancionador de Trio Plus, segons ha informat aquest dijous la CNC.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El 28 de gener del 2010, el consell de la CNC va obrir un expedient a Trio Plus, finançat per Sogecable (Prisa TV), Distribuïdora de Televisió Digital (DTS) i diversos operadors, entre els quals hi ha Telefónica.

Ambdues parts es van comprometre llavors, per finalitzar l'expedient, a acceptar l'obligació que els productes comercialitzats conjuntament per DTS i Telefónica es poguessin adquirir per separat pel mateix preu.

No obstant això, la CNC, en el marc de la vigilància del compliment d'aquests compromisos, va incoar un nou expedient per considerar que la comercialització de l'aomenat paquet "Digital + Mini" a nous clients de DTS únicament a través del canal Trio Plus, en el qual es comercialitzaven conjuntament els productes de DTS i Telefónica, constitueix un incompliment de la resolució del 28 de gener del 2010.

El 16 de juliol del 2010, la CNC va obrir un expedient sancionador contra DTS, Prisa TV i Telefónica, en virtut del què estableix l'article 62.4 de la llei de defensa de la competència.

En la resolució del 23 de gener d'aquest any, la CNC considera "acreditat", que Prisa, DTS i Telefónica Espanya han incorregut en una "infracció molt greu", tipificada en aquest article de la llei.

D'aquesta manera, Prisa i DTS haurien de respondre solidàriament a una multa de 88.387 euros, mentre que Telefónica haurà d'abonar la xifra de 100.259 euros.

stats