Publicitat
Publicitat

Competència expedienta les tabaqueres per un possible pacte de preus

La CNMC creu que Philip Morris, Altadis, JTI, BAT i Logista haurien comès infraccions greus per intercanvis d'informació

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert un expedient sancionador contra les tabaqueres Philip Morris Spain, Altadis, JTI Iberia i British American Tobacco (BAT) Espanya, i també contra la companyia Logista per possibles pràctiques anticompetitives.

En concret, l'expedient es refereix a pràctiques concertades o acords de preus i altres condicions comercials entre operadors, directament o mitjançant tercers, i intercanvis d'informació al mercat de la fabricació, distribució i comercialització de cigarrets.

Les conductes analitzades tenen origen en unes actuacions iniciades d'ofici per la CNMC en el marc de les quals es van fer inspeccions domiciliàries a les seus de diverses de les entitats esmentades (28 de febrer i 1 i 2 de març de 2017).

Una guerra de preus de 15 dies

Com a resultat d'aquesta investigació, l'organisme presidit per José María Marín Quemada ha observat indicis racionals de l'existència de conductes prohibides fins i tot en els tractats de la Unió Europea.

Els acords entre competidors es consideren una infracció molt greu de la legislació de competència, que pot comportar multes de fins al 10% del volum de negocis total de les empreses infractores en l'exercici immediatament anterior al de la imposició de la multa.

Més continguts de