Comsa guanya contractes ferroviaris a l'Argentina per 23 milions d'euros

Modernitzarà infraestructures i vies a Santa Fe, Salta i Chaco

La constructora catalana Comsa s'ha adjudicat obres ferroviaries a l'Argentina per un valor global superior als 23 milions d'euros, segons ha informat aquest dijous la companyia.

Amb aquest contracte, Comsa reforça la seva estratègia de centrar-se en els negocis de la construcció i enginyeria, especialment en l'àmbit ferroviari, en el qual té una llarga experiència, i en la internacionalització de la cartera.

Les obres consistiran en la modernització de vies del Ferrocarril General de Belgrano a les províncies de Santa Fe, Salta i Chaco.

L' administrador d'infraestructures ferroviàries del país ha seleccionat un consorci liderat per Comsa per la recuperació de 25 quilòmetres entre els municipis de Los Frentones i Pampa del Infierno, a la província de Chaco. El contracte inclou també el subministrament de 80.000 tones de balast, així com el tractament mecanitzat de 36 quilòmetres addicionals, la renovació de nou passos a nivell i les estacions de Los Frentones, Pampa del Infierno i Concepción Bermejo.

A la província de Santa Fe, Comsa modernitzarà 23 quilòmetres entre els municipis de Rosario i Luis Palacios i millorarà 20 passos a nivell i part del sistema de clavegueram. A més, a la mateixa província també construirà ponts ferroviaris sobre els rius Serodino, Monje, Bragado i Matadero, i enderrocarà primer els que hi ha ara i altres treballs d'obra civil.

Finalment, a la província de Salta, la companyia aixecarà quatre ponts en dues línies ferroviàries, després d'enderrocar els actuals, i farà el projecte per reforçar cinc viaductes més.