Comsa s'adjudica obres per 40 milions a Polònia i Lituània

Millorarà la xarxa ferroviària polonesa i renovarà les pistes de l'aeroport de Kaunas

Comsa Corporación, la constructora controlada per la família Miarnau, s'ha adjudicat noves obres a l'Europa de l'Est, per valor de 40 milions d'euros, segons ha informat aquest dijous la companyia.

La filial polonesa de Comsa, Trakcja PRKiI, ha aconseguit diverses obres ferroviàries a Polònia, entre les quals, la remodelació de 28 km de via a la línea Nowa Wies Wielka-Maksymilianowo, al nord del país, per aconseguir que els trens puguin circular a 100 km/h. A més, es construiran dos baixadors i 15 km de catenària, i s'instal·laran nous equips de tràfic, d'energia elèctrica i de telecomunicacions. Aquest contracte està valorat en 12,5 milions d'euros.

Les constructores busquen a fora el negoci per poder sobreviureAl sud de Polònia la companyia modernitzarà l'estació de trens Wloszczowa Pólnoc en una contracte de 13 milions. Comsa haurà de fer una nova plataforma i un pas de vianants i reconstruir 8 km de catenària.

A més, la filial polonesa de Comsa assumirà la conservació de la línia Zwierzyniec-Stalowa Wola, al sud-es del país, per 4 milions d'euros, per millorar la seguretat al tram, que té 63 km.

A Lituània, la filial de Comsa al país, Kauno Tiltai, reconstruirà més de 66.000 metres quadrats de les pistes de rodament i plataformes d'estacionament d'avions a l'aeroport de Kaunas. També inclourà nous sistemes d'il·luminació i videovigilància, en un contracte de 5 milions per millorar aquest aeroport que viurà un augment del trànsit després del tancament de l'aeroport de Vilnius.

A Lituània la companyia també s'ha adjudicat la renovació del paviment urbà, en diverses ciutats, per un valor de 7,5 milions d'euros.