TRANSPORTS
Economia 10/02/2011

Condemnen TMB a indemnitzar 600 conductors privats de “la pausa de l'entrepà”

El jutjat social número 19 de Barcelona ha obligat l'empresa a compensar els treballadors amb 483.700 euros

Efe
1 min

BarcelonaEl jutjat número 19 de Barcelona ha condemnat TMB a indemnitzar, amb 483.700 euros, més de 600 conductors d'autobús que es van veure privats, durant més d'un any, de gaudir del seu descans diari de quinze minuts, a què tenien dret.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva sentència, ha estimat parcialment la demanda interposada pels sindicats amb representació en TMB i obliga a l'empresa de transports a indemnitzar uns 670 treballadors de la companyia, per danys i perjudicis.

Aquest petit descans va ser, precisament, un dels punts conflictius que van enfrontar l'empresa i els sindicats i van motivar la vaga de conductors d'autobusos de l'any 2008, després de la qual es va signar un acord que consagrava 25 minuts de pausa diaris.

Segons ha informat CGT en un comunicat, la direcció de l'empresa ha anunciat la seva intenció de recórrer la sentència, una posició que els sindicats consideren "numantina" i que, d'acord amb la seva versió, els obliga a impugnar també la sentència per exigir més indemnitzacions. De fet, el recurs que interposaran els sindicats reclamarà el pagament de les indemnitzacions corresponents a "la pausa de l'entrepà" de l'any anterior a la sentència, quantitat que equivaldria a 125.000 euros més, segons els seus càlculs.

stats