ENERGIA
Economia 10/03/2011

El Congrés manté les retallades a les primes de la fotovoltaica

El PSOE, el PNV i CiU han votat en contra de no reduir les primes a les fotovoltaiques amb caràcter retroactiu

Efe
1 min

MadridEl Congrés ha rebutjat avui l'esmena aprovada al Senat, que retirava algunes de les retallades a les primes que reben les instal·lacions fotovoltaiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Ple del Senat va aprovar el passat 23 de febrer una esmena del Grup Mixt i de Senadors Nacionalistes per retirar la disposició addicional que preveu estalviar 4.600 milions d'euros en matèria de sistema elèctric fins el 2013.

Amb aquesta disposició, l'Executiu pot modificar la limitació de les hores de funcionament de les instal·lacions fotovoltaiques per adequar les retallades a l'evolució d'aquesta tecnologia.

Les esmenes, incloses dins de la Llei Complementària de la Llei d'Economia Sostenible, s'han rebutjat amb els vots del PSOE, el PNV i CiU. El passat mes de novembre, el govern espanyol va aprovar un decret que recull reduccions de les tarifes per les plantes fotovoltaiques entre un 5 i un 25%, mentre que les primes per les instal·lades al sòl es redueixen un 45%, unes retallades amb les que el Ministeri d'Indústria preveu estalviar uns 607 milions d'euros entre 2011 i 2013.

L'Executiu també va acordar retallar les hores amb dret a prima per les fotovoltaiques, una iniciativa amb la que espera estalviar 740 milions d'euros més a l'any.

stats