Estats Units
Economia 17/12/2010

El Congrés dels EUA aprova el pla de retallades tributàries i subsidis d'atur

La rebaixa d'impostos aprovada per Bush s'allarga fins al 2012, tot i el desacord de molts demòcrates

Efe
1 min

BarcelonaEl Congrés dels Estats Units ha aprovat aquesta matinada un pla de 858.000 milions de dòlars en retallades tributàries i en susbsidis d'atur fins al 2012, després d'una llarga batalla partidista que, tot i això, ha donat una important victòria política a la Casa Blanca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb 227 vots a favor i 148 en contra, la Cambra de Representants ha aprovat el controvertit pla tributari negociat per la Casa Blanca amb els republicans la setmana passada, i que ja va aconseguir el vistiplau del Senat dimecres, amb 81 vots a favor i 19 en contra. D'aquesta manera, la mesura, que els demòcrates van intentar modificar durant tres hores en un tens debat, passa ara al Despatx Oval per ser promulgada.

Les retallades, aprovades durant la presidència de Bush, acabaven el proper 31 de desembre, i sense aquesta extensió la majoria de nord-americans haurien patit un augment d'impostos a partir del gener. El pla de retallades s'havia convertit en una prioritat de la Casa Blanca per tal d'esperonar la recuperació econòmica, i estendrà fins al 2012 les retallades impositives per a tots els nivells salarials, i a 13 mesos els subsidis per a dos milions d'aturats. A més, també s'allarguen temporalment les retallades a altres impostos, com els de la Seguretat Social o el de les nòmines que paguen les empreses.

Durant el debat d'aquesta matinada, els demòcrates s'han mostrat molestos, perquè s'han sentit marginats en les negociacions d'Obama, i s'han queixat que la retallada impositiva s'estén també a aquells que no la necessiten.

stats