Publicitat
Publicitat

EUROPA

El Consell d'Europa demana a Andorra millores en la lluita contra el blanqueig

El Moneyval considera que el pla d'acció per enfortir la repressió i els mecanismes de prevenció aprovat el 2007 "no reflecteix plenament els requisits de les normes internacionals"

El comitè d'experts del Consell d'Europa en matèria de lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme (Moneyval) ha instat avui Andorra a "millorar les mesures per combatre" els dos delictes.

L'informe realitzat després de la visita realitzada a Andorra per Moneyval el mes de març del 2011, i que s'ha fet públic avui, constata que el pla d'acció per enfortir la repressió i els mecanismes de prevenció aprovat el 2007 "no reflecteix plenament els requisits de les normes internacionals".

Així, el Moneyval considera que els mitjans de què disposa el principat "són insuficients i afecten seriosament el compliment de les seves funcions". A més, i malgrat les actuacions contra el blanqueig, el comitè creu que no es persegueixen "actes d'ocultació o simulació de possessió i ús d'actius d'origen delictiu".

L'informe afegeix, per exemple, que només hi va haver deu condemnes fermes en els 79 processos per blanqueig de diners que es van iniciar entre el 2006 i el 2010.

Andorra va ratificar el 2008 el Conveni Internacional per a la Repressió del Finançament del Terrorisme, però per als experts de Moneyval, el principat "no ha establert un sistema específic i els procediments que permetin la congelació de fons o altres actius dels terroristes".


Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT