Copisa s'adjudica obres per 170 milions d'euros a Romania

Signa una acord amb OMV Petrom per fer l'obra civil de pous petroliers i de gas

La constructora catalana Copisa ha signat un acord marc per a quatre ants (2017-2021) amb la petroliera romanesa OMV Petrom, per construir i ampliar diversos camps de producció de productes refinats a Romania, per un total de 170 milions d'euros, segons ha comunicat aquest dilluns la companyia de la família Cornadó.

El contacte inclou la construcció de vials i de places per a la perforació, equips de superfície i qualsevol construcció, equips i materials necessaris per a l'execució i rehabilitació dels pous.

Les constructores busquen a fora el negoci per poder sobreviureCopisa i la seva filial romanesa Copisa Constructii SRL lideren amb un 70% un dels consorcis que s'ha adjudicar aquest contracte marc. Així, la constructora catalana suma a la seva cartera de clients una de les principals companyies petrolieres, de gas natural i electricitat de l'Europa central i oriental.

OMV es una de les companyies industrials d'Àustria més importants, que cotitza a la borsa, i té un 51,01% d'OMV Petrom. L'estat romanès en té un 20,64% i el fons local Fondul Proprietatea en té un 12,57%, mentre que el 15,79% cotitza a les borses de Bucarest i Londres.

Amb aquest contracte, Copisa es reforça a Romania, on va entrar el 2008. De fet, aquest projecte és el segon contracte més important de la història de la companyia catalana, només per darrere d'una planta d'enriquiment mineral de Mauritània. Copisa va tancar l'any passat amb una xifra de negoci de 405 milions d'euros.

Més continguts de