Publicitat
Publicitat

TECNOLOGIA

Corea del Sud demana fins a dos anys de presó per al fundador d’Uber

La Fiscalia de Corea del Sud ha presentat càrrecs contra el fundador d’Uber, el nord-americà Travis Kalanick, per operar presumptament un servei de taxi il·legal al país, després que les autoritats de Seül declaressin la guerra a aquesta polèmica aplicació. Els fiscals del Districte Central de Seül han acusat Kalanick, sense ordre de detenció física, i també el director executiu d’una empresa coreana local de lloguer de cotxes suposadament associada a Uber, l’aplicació que posa en contacte passatgers amb vehicles registrats al seu servei.

Tots dos directius poden afrontar fins a dos anys de presó, acusats de violar la llei que s’encarrega de regular els serveis de transport de passatgers del país, que prohibeix a les empreses de lloguer de cotxes utilitzar els seus vehicles per fer aquest tipus de negocis.

Després de fortes protestes dels taxistes de la capital sud-coreana, l’Ajuntament de Seül ja ha presentat en diverses ocasions denúncies davant la Fiscalia contra Uber Korea (subsidiària d’Uber al país asiàtic). Fa una setmana, el director de la divisió de trànsit de Seül, Kim Kyung-ho, va anunciar una ordenança que preveu recompenses de fins a un milió de wons (744 euros) a qui denunciï activitats d’aquesta aplicació.

Malgrat la pressió i les accions de les autoritats, la companyia nord-americana ha seguit operant a la ciutat. Uber, estrenada a San Francisco el 2010, és en el punt de mira de la justícia en diversos països, entre els quals Espanya i Holanda.

Més continguts de