Publicitat
Publicitat

El Corte Inglés ultima la primera emissió de bons de la seva història

El grup de grans magatzems concedeix 70 milions en crèdits al consum abans del Nadal

El Corte Inglés treballa en els termes de la primera emissió de bons de la seva història, amb la qual preveu col·locar uns 600 milions d'euros a set anys, segons han confirmat a Europa Press fonts financeres.

Es tracta de la primera operació financera del grup de distribució amb Dimas Gimeno al capdavant, després que l'any passat realitzarà la seva primera incursió en els mercats de capitals, amb una titulització dels drets de cobrament de les seves targetes i préstecs al consum per valor de 600 milions d'euros.

En concret, el gegant de la distribució planeja una col·locació privada de bons 'sènior', que realitzarà de forma imminent, a un tipus d'interès del 4% per amortitzar part del seu deute, segons avança aquest dilluns 'Expansión'.

A diferència d'una emissió pública, en la qual es va fixant el preu en funció de la demanda, en una col·locació privada com la que durà a terme El Corte Inglés s'arriba a un acord de forma prèvia amb un o diversos inversors a un interès ja determinat, apunta el diari.

Des de la companyia han assegurat a Europa Press que no hi ha cap operació tancada.

Crèdits al consum

D'altra banda, El Corte Inglés ha tancat en vint dies més de 100.000 contractes per a compres de Nadal per un import de més de 70 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns el grup de distribució, que ha precisat que la major part de les línies de crèdit 'Avançament de Nadal' són de 300 euros, seguides per les de 600 i 900 euros.

Concretament, al voltant d'un terç dels contractes corresponen als crèdits de 300 euros, mentre que les línies de crèdit de 600 i 900 euros oscil·len al voltant del 20% cadascuna. Per comunitats autònomes, la que més contractes acumula és Andalusia, seguida de Madrid, Comunitat Valenciana i Catalunya.

Més continguts de