Publicitat
Publicitat

DEUTE

El pla es votarà el mes que ve al Bundestag

Creix el rebuig a les files de Merkel a la reforma del rescat europeu

Un alt càrrec de la CDU assegura que no donarà suport al pla traçat per la cancellera

El president de la Comissió d'Interior del Parlament alemany (Bundestag), Wolfgang Bosbach, es va sumar ahir a les veus dissonants a les files de la cancellera Angela Merkel a la reforma del rescat europeu i va advertir que no li donarà suport en la votació del proper setembre.

"Sé que és important per a la coalició comptar amb una majoria pròpia, però si no es modifica substancialment, no ho podré aprovar", va afirmar Bosbach, en declaracions al setmanari Focus.

Al rebuig d'aquest representant de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel es va sumar el de Franz Schäffler, expert en Finances del cogovernamental Partit Liberal (FDP), que adverteix en aquest mitjà de l'oposició a reforma, creixent a les seves files.

El govern alemany es proposa sotmetre a l'aprovació parlamentària, el proper 23 de setembre, la reforma del fons de rescat europeu (EFSF) segons les resolucions adoptades en la cimera del 21 de juliol passat pels líders de l'eurozona.

L'aprovació es dóna per segura, ja que es preveu que compti amb el suport de l'oposició socialdemòcrata, però Merkel veuria qüestionat el seu lideratge de no obtenir una "majoria pròpia" o vots suficients entre les files governamentals.

La cancellera celebrarà aquesta setmana diverses reunions-dilluns, amb la cúpula de la CDU i dimarts amb el conjunt del grup parlamentari conservador-per intentar dirimir aquestes dissonàncies.

Les dissonàncies en la CDU se centren en els recels que la reforma generi, de facto, uns mecanismes de transferències automàtiques als països en dificultats.

Més continguts de