Crisi de Vueling: 24.000 afectats més en un altre dia per oblidar

El 65% dels vols de Vueling que sortien des del Prat aquest dissabte han tingut retards o cancel·lacions

Qui vulgui volar amb Vueling aquests dies sap que té moltes probabilitats de patir un maldecap. Aquest dissabte els afectats per retards i cancel·lacions s'han tornat a comptar per milers. En concret, unes 23.000 persones han vist endarrerida l'hora de sortida del seu avió i 1.000 més s'han trobat amb el vol cancel·lat, segons els càlculs fets per aquest diari a les vuit del vespre. En total, 24.000 afectats. Això es tradueix en el retard de 97 vols i la cancel·lació de 4 més. En total, hi ha hagut 101 vols afectats dels 154 que Vueling va operar ahir amb sortida des del Prat, de manera que el 65% dels avions han tingut alguna d'aquestes incidències.

ANÀLISI: Vueling compleix 12 anys enmig de la seva pitjor crisi

Aquests registres, però, només tenen en compte els vols que sortien des de Barcelona. El nombre d'afectats en realitat és superior si s'hi inclouen els avions que tenien el Prat com a destinació o els vols que Vueling fa entre ciutats que no són catalanes.

En comparació amb aquest divendres, el nombre de vols afectats ha estat inferior, però la proporció ha estat més alta. És a dir, els vols amb alguna afectació han estat 101 aquest dissabte, 7 menys que divendres, però divendres Vueling havia operat 194 vols amb sortida des del Prat, mentre que aquest dissabte només n'hi ha hagut 154.

En concret, aquest divendres el 55% dels vols han tingut alguna incidència, mentre que aquest dissabte la xifra s'ha disparat fins al 65%.

Problemes amb les maletes

A part dels problemes d'horaris, una altra incidència denunciada pels usuaris en les últimes setmanes era la pèrdua de les maletes, que generalment es recuperaven passats uns dies. El més sorprenent, però, és que resulta poc habitual que s'extraviïn les maletes quan es tracta de vols directes i de curt radi, com Eivissa-Barcelona.

De totes formes, tant divendres com avui, fins i tot els usuaris d'altres companyies podien tenir problemes amb les maletes per culpa de la vaga que feien els treballadors de Swissport, que fa el 'handling' (gestió d'equipatge) de diverses aerolínies del Prat.