Economia 10/05/2012

Nouriel Roubini augura el rescat d'Espanya i no exclou la seva sortida de l'euro

L'economista que va pronosticar la crisi de les 'subprime' estima que el sistema financer espanyol necessita 250.000 milions d'euros

Ara
1 min

BarcelonaNouriel Roubini, conegut com a 'Doctor Doom' perquè enmig de l'eufòria prèvia a la crisi va pronosticar l'esclat de la bombolla de les hipoteques tòxiques, veu negre el futur econòmic i financer d'Espanya. En una entrevista a la CNBC en una pausa durant una conferència amb 'hedge funds' (fons d'alt risc) a Las Vegas, el prestigiós economista ha afirmat que "a finals d'aquest any, a Espanya se li tancarà l'accés als mercats". Segons Roubini, el govern espanyol "acabarà demanant un rescat, que mantindrà el país fora dels mercats durant un o dos anys".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'economista no descarta que la reestructuració del deute espanyol que derivaria d'aquesta situació pugui provocar "fins i tot la sortida d'Espanya de la zona euro", encara que no passarà en els propers dotze mesos". Al seu parer, aquesta eventual ruptura amb la moneda única tindria lloc en un termini de tres anys.

En un article al 'Financial Times', el mateix Roubini considera que Bankia i la seva matriu, BFA, no seran les úniques entitats financeres que requeriran injeccions de capital a l'estat espanyol, sinó que que en vindran més. Les necessitats del sistema financer espanyol oscil·len entre els 100.000 i els 250.000 milions d'euros només aquest any per tal de complir amb el nivell de capital que requereix l'Autoritat Bancària Europea (9%).

stats