FINANCES
Economia 28/01/2011

Criteria es dispara un 17% a borsa després d'anunciar-se que es convertirà en un banc

La futura CaixaBank ha viscut les pujades més importants de la seva història i ha tancat la sessió fregant els 5,25 euros per acció

Redacció
1 min

BarcelonaEl valor de les accions de Criteria s'ha disparat a la borsa en la primera sessió després de saber-se que es convertirà en el banc de La Caixa. L'entitat ha pujat un 16,9% fins a situar-se en els 5,20 euros per acció. Això ha deixat la companyia lleugerament per sota dels 5,25 euros, preu de sortida de Criteria quan va debutar a borsa a finals de 2007.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En els propers mesos, Criteria es convertirà en el nou banc de La Caixa i serà rebatejada com a CaixaBank. L'entitat, per tant, deixarà de ser un holding de les participacions industrials del grup La Caixa per convertir-se en una entitat financera.

La companyia preveu que, quan es constitueixi CaixaBank, tindrà una capitalització de 20.000 milions d'euros, cosa que la situaria com el desè banc més important d'Europa per valor en borsa. Al mateix temps, tindrà un pes quatre cops més gran que l'altre gran entitat financera catalana, el Banc Sabadell, que val 4.400 milions d'euros.

stats