EMPRESES
Economia 30/11/2010

Criteria podria ampliar al 20% la seva participació a Erste Bank i Bank of East Asia

Gonzalo Gortázar diu que Criteria té acords per ampliar les seves participacions a Erste Bank i al BEA, però que no té terminis ni presses per dur a terme les operacions

Ariadna Carbonell
2 min
Gonzalo Gortázar, conseller director general de Criteria

BarcelonaCriteria ha donat a conèixer que té acords amb l'austríac Erste Bank i el Hong Kong Bank of East Asia (BEA) per ampliar les seves participacions en aquestes entitats fins al 20%. El conseller director general del holding de participades de La Caixa, Gonzalo Gortázar, ha matitzat, tanmateix, que no tenen ni pressa ni terminis per dur a terme aquestes operacions. És més, podria ser que mai no s'acabessin produint. Actualment Criteria té un 10% d'Erste i un 14,9% del BEA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gortázar, en una conferència a Esade, ha dit que Criteria sempre està estudiant possibles compres, però que "no hi ha res en concret". Interessen operacions a llarg termini, en mercats estrangers, preferentment emergents. El holding de participades de La Caixa es decanta per adquisicions de participacions minoritàries però amb implicació en la gestió, a l'estil del que han fet en el grup mexicà Inbursa de Carlos Slim. Els bancs que susciten l'interès de Critèria són franquícies ben posicionades, solvents, enfocades a la banca minorista, amb baixa dependència del finançament majorista i amb una bona qualitat creditícia.

Gortázar també ha fet referència a la situació de Portugal, país que es troba en el punt de mira internacional pels temors de que es tracti del proper estat a ser rescatat. Criteria té un 30% del portuguès BPI. El directiu ha assenyalat que aquesta entitat té una dinàmica de mercat molt similar a la d'Espanya i que, per tant, s'espera que aquest any redueixi els seus beneficis. Sigui com sigui, el conseller director general de Critèria creu que BPI és un banc "molt ben capitalitzat", amb una qualitat creditícia que està entre les millors de la banca portuguesa i que va donar uns molt bon resultats als tests d'stress.

Preguntat pel conflicte de la seva participada Gas Natural amb Sonatrach, Gortázar ha donat el seu suport a l'equip de la gasista. El directiu ha dit que li consta que la direcció de la companyia està fent tot el que està en les seves mans per resoldre el problema.

stats