ENTITATS FINANCERES

El hòlding de La Caixa té enguany nova política de retribució a l'accionista

Criteria guanya un 38% més el 2010, fins a 1.823 milions d'euros

Els resultats individuals de les participades, especialment la banca internacional, són els responsables de la millora del resultat

El hòlding de participades de La Caixa, Criteria, va guanyar 1.823 milions d'euros el 2010, quantitat que suposa un increment del 38% respecte al 2009.

La millora del benefici es deu als resultats atribuïts de la cartera de participades, que han augmentat un 22% respecte a l'exercici anterior, fins a 1.632 milions d'euros. En un comunicat, Criteria destaca els beneficis de la cartera bancària internacional, de 283 milions d'euros, un 65% més. La cartera d'assegurances ha millorat el seu resultat en un 25%, fins a assolir els 267 milions d'euros.

La novetat de la presentació de resultats de Criteria és la política de retribució a l'accionista. Els inversors de Criteria rebran accions de l'emissió que prepara el hòlding, però en tot cas podran vendre a l'entitat els drets de subscripció a un preu fixat. Aquesta fórmula ja l'utilitzen Santander, BBVA, Gas Natural, Iberdrola o Gamesa. Al mes de juny es produirà la primera de les remuneracions, en substitució del dividend complementari. Amb aquest objectiu augmentarà el capital social amb càrrec a reserves de lliure disposició en un import de 0,051 euros per acció, és a dir, 172 milions d'euros.

Per contra, el futur banc de La Caixa mantindrà un dividend clàssic en alguns dels períodes de remuneració previstos: març, juny, setembre i desembre.

Més continguts de