Economia 26/12/2010

Cuba elimina l'impost que grava les donacions de familiars residents als EUA

L'impost sobre les remeses suposava uns ingressos de 100 milions de dòlars pel govern. El 50% dels cubans rep dòlars de familiars que viuen als Estats Units.

Agències
1 min

La HabanaEl govern cubà ha eliminat l'impost sobre el dòlar amb què penalitzava les remeses que reben els ciutadans dels seus familiars residents als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins ara, els cubans que rebien dòlars de familiars procedents dels EUA havien de pagar una multa del 10% a l'hora de fer el canvi de moneda.

Es tractava d'un impost en resposta a les sancions imposades pels Estats Units als bancs internacionals que canviaven dòlars a Cuba, la qual cosa encaria les transaccions de l'illa.

L'eliminació de l'impost suposarà la pèrdua de 100 milions de dòlars per part del govern cubà, uns 76,2 milions d'euros. A canvi, però, l'executiu rebrà uns 1.000 milions de dòlars (762 milions d'euros) de la Western Union.

Aquests diners s'espera que serveixin per a reactivar la situació financera del país, que aquest any va haver de congelar comptes bancaris d'empresaris amb inversions a l'illa per culpa de la manca de divises.

Segons la BBC, les remeses familiars juguen un paper important en l'economia domèstica i les rep gairebé la meitat de la població.

stats