Economia 22/02/2012

De Guindos, convençut que Brussel·les canviarà els objectius de dèficit per Espanya

El ministre d'Economia diu que la Comissió Europea durà a terme una “reconsideració generalitzada” dels objectius de dèficit públic per Espanya

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, s'ha mostrat avui convençut de que la Comissió Europea (CE) durà a terme una “reconsideració generalitzada” dels objectius de dèficit públic per Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha dit, en declaracions als periodistes al Congrés de Diputats, que l'objectiu de reduir aquest any el dèficit fins el 4,4% es va fer en “base a previsions desactualitzades” que contemplaven un creixement del 2,3% per aquest any. “[Era una previsió] totalment irreal perquè estarem en creixement negatiu [al 2012]”, ha assegurat.

El ministre ha insistit en que la CE obrirà de “forma natural” aquest “procés d'anàlisi” dels objectius del dèficit, sense que “Espanya hagi de demanar res”.

Avui mateix, el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha confirmat que Espanya tancarà 2011 amb un dèficit d'aproximadament el 8%, dos punts per sobre del 6% acordat amb Brussel·les.

stats