Economia 06/03/2012

Montoro, convençut que hi haurà "acord" amb les autonomies sobre el dèficit

Les comunitats i Hisenda es reuneixen avui en el Consell de Política Fiscal

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'ha mostrat avui convençut que "hi haurà acord" amb les comunitats autònomes en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que se celebra aquesta tarda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Abans d'entrar a la trobada, Montoro ha insistit que les comunitats arriben amb una "bona disposició" al CPFF perquè la desviació del dèficit públic les afecta a totes igual.

La reunió ve precedida per les crítiques d'Andalusia i Catalunya –dues de les sis autonomies no governades pel PP– amb la decisió de l'executiu espanyol de ser més generós amb ell mateix, l'administració central, que amb les autonomies en l'ajust de la despesa.

El nou objectiu de dèficit del 5,8% –en comptes del 4,4%– per al 2012 dóna vuit dècimes de marge més a l'Estat (del 3,2% al 4%) i només dues a les autonomies (de l'1,3% a l'1,5%). Les comunitats són les que més hauran de retallar perquè són les principals responsables de la desviació de 2,5 punts del dèficit l'any passat. El conjunt d'Espanya haurà d'estalviar aquest any uns 29.000 milions d'euros: uns 15.000 les autonomies i 11.800 l'administració central, dels quals ja ha retallat uns 11.580 milions.

stats