Economia 15/12/2010

Salgado, convençuda que "no hi ha cap dubte" de la solvència del deute espanyol

La vicepresidenta econòmica avança que la setmana que ve es farà pública l'execució pressupostària de la comunitats autònomes del tercer trimestre de l'any

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa decisió de l'agència Moody's de posar la qualificació d'Espanya a revisió per a una possible rebaixa no preocupa al govern espanyol. La vicepresidenta segona, Elena Salgado, ha assegurat al Congrés que "no hi ha cap dubte sobre la solvència del nostre deute". Segons ha explicat, els efectes d'una possible rebaixa serien limitats i no hi hauria "repercussions immediates en el mercat del deute" i considera que és normal que hi hagi "més volatilitat" quan estem a finals d'exercici.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Discurs de tranquil·litat, doncs, i convicció a l'hora d'abordar les qüestions que neguitegen els mercats i que estan darrere de la decisió de Moody's. En aquest sentit, Salgado ha avançat que la setmana que ve es farà pública l'execució pressupostària del tercer trimestre de les comunitats autònomes per demostrar que "no hi ha cap risc que les autonomies no compleixin" el seu sostre de dèficit del 2,4%. La vicepresidenta també ha dit que donaran senyals clars als mercats de la bona salut del sistema financer i de les reformes empreses, com la de les pensions.

Justament avui es reuneix, a porta tancada, la comissió del Pacte de Toledo. Salgado assegura que "s'intensificaran" els contactes per accelerar l'informe dels grups sobre la reforma de pensions. Ahir el PSOE els va fer arribar un altre document que els partits de l'oposició consideren encara massa inconcret.

stats