EMPRESES
Economia 20/10/2011

Damm i la distribuïdora de Coca-cola fan la millor oferta per quedar-se Cacaolat

La cervesera, Cobega i el grup inversor Victory tenen tots els números per ser els escollits després de presentar una oferta molt superior a les de Vichy i Central Lechera Asturiana

Ara
2 min
Els administradors de Cacaolat tenen la decisió final a les seves mans i la setmana vinent descartaran un dels possibles compradors.

BarcelonaL'oferta conjunta de Damm, Cobega i el grup Victory per ser els futurs amos de Cacaolat s'eleva a 75 milions d'euros i supera àmpliament les que han fet els competidors Central Lechera Asturiana i Vichy Catalán.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El jutjat mercantil número 6 de Barcelona ha entregat avui als administradors concursals les tres propostes finals d'entre les que haurà de sortir la guanyadora en els propers dies. Dimarts que ve els administradors comunicaran al jutge la millor oferta i serà ell qui dicti la decisió final tenint en compte aquest informe.

L'aliança Damm-Cobega ha millorat sensiblement la seva ofeta econòmica i ha superat els 57 milions d'euros que havia posat damunt la taula Capsa (Central Lechera Asturiana) per quedar-se la unitat productiva de Cacaolat, actualment en concurs de creditors.

L'oferta de Vichy Catalán, de 37 milions d'euros, és la tercera en discòrdia en aquesta cursa empresarial per adjudicar-se la marca de batuts. Aquesta empresa catalana va ser la primera d'interessar-se per Cacaolat quan el jutge va dictar l'inici del procés de venda fa uns mesos.

La suma que ofereixen Damm i Cobega (que és la distribuïdora de Coca-cola a Espanya) les deixa molt ben situades per adjudicar-se l'empresa, tot i que els administradors estudiaran també altres aspectes de totes les ofertes com ara el pla industrial per garantir la continuïtat i els llocs de treball tant a Barcelona com a la planta de Cacaolat a Saragossa.

Malestar a Madrid

Malgrat que el jutge de Madrid, que s'encarrega del procés concursal de Clesa, ha demanat el trasllat de l'expedient de Cacaolat per vendre'l des d'allà, sembla que l'operació (a falta que es pronunciï el Suprem) quedarà tancada a Catalunya.

El magistrat barceloní va emprendre fa uns mesos el procés de venda de la unitat productiva per salvar Cacaolat de l'abisme a què la va abocar la caiguda de l'imperi Nueva Rumasa dels Ruiz-Mateos, que n'eren els propietaris.

stats