Publicitat
Publicitat

EMPRESES

El resultat brut d'exportació del grup ha crescut un 3,1%

Damm guanya 68,8 milions el 2010, un 10,5% més

Les vendes van sumar 790 milions d'euros, un 1% més que el 2009


El grup Damm, la tercera cervesera d'Espanya, va obtenir el 2010 un benefici net de 68,8 milions d'euros, el que equival a un 10,5% més que en l'exercici anterior, segons ha comunicat avui l'empresa catalana.

Per la seva banda, el resultat brut d'exportació del grup dedicat a la producció i distribució de begudes ha crescut un 3,1% fins arribar als 184 milions d'euros.

Segons l'empresa, aquest augment és a causa de la millora de les despeses logístiques, el creixement de la productivitat i la reducció del cost de les matèries primeres i altres aprovisionaments.

Les vendes, en canvi, no han pujat en el mateix percentatge i van sumar 790 milions d'euros, un 1% més que el 2009, una xifra "satisfactòria" segons el grup, motivada per la diversitat de marques i malgrat la conjuntura econòmica actual.

El grup català ha destacat que, durant l'exercici del 2010, la seva participació accionarial a Ebro Foods va créixer fins a assolir el 9,33% del capital de la mateixa i que les seves inversions industrials van sumar 78 milions d'euros.

En aquest sentit, Damm ha assegurat que les seves inversions s'han centrat en les instal·lacions logístiques en el Port de Barcelona i l'ampliació de la fàbrica del Prat de Llobregat.

La companyia va tancar l'exercici del 2010 amb una plantilla de 2.153 treballadors, un 2,5% més que a finals del 2009, a causa de la "incorporació de negocis de distribució", ha apuntat el grup.


Més continguts de