Economia 08/07/2013

L'Eurogrup considera que els bancs espanyols no necessiten més diners

Brussel·les critica el decret andalús per evitar els desnonaments i l'arbitratge de les preferents

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEls ministres d'Economia de l'euro, reunits a Brussel·les des de les tres de la tarda, donaran avui el vistiplau a l'informe de la Comissió Europea i el Banc Central Europeu (BCE) sobre el rescat bancari espanyol. És la tercera avaluació dels responsables europeus que van viatjar a Madrid per veure si el govern de Mariano Rajoy està fent els deures. L'informe conclou que el sistema bancari espanyol no necessita més capital.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el ministre d'Economia, Luis de Guindos, el document és "positiu" i afirma que s'estan complint tots els objectius. L'informe indica que "s'estan complint totes les condicions del sector bancari i que les entitats no necessiten més capital. Avui el sistema bancari espanyol és molt més fort que abans", ha assegurat De Guindos a l'entrada de la reunió.

L'estat només va utilitzar 41.000 milions dels 100.000 que se li van concedir pel rescat. Els rumors del mercat indiquen que Espanya en podria necessitar més, però el govern espanyol i l'Eurogrup neguen aquesta possibilitat. Tot i això, l'informe veu amb preocupació el decret andalús per evitar desnonaments –recorregut pel govern central al TC– i els arbitratges de les preferents. Les dues mesures, segons l'informe, podrien posar en perill el nivell de solvència de les entitats.

Els ministres també han de debatre avui la situació de Portugal –els rumors apunten que podria necessitar un nou rescat– i la de Grècia. Els ministres acordaran donar el següent tram d'ajudes al país hel·lè.

stats