Economia 09/07/2013

De Guindos veu proprera la sortida de la crisi econòmica

El ministre d'Economia reitera que les dades de creixement de l'últim trimestre seran millor del que s'havia previst

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat que els indicadors econòmics en els propers mesos seran millor del que s'esperaven, fet que apunta a la sortida de la crisi. Els indicadors "apunten a una dinamisme que està traient Espanya de la crisi", ha dit el ministre en la roda de premsa posterior al consell de ministres de Finances de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos veu el futur de l'economia espanyola en clau optimista i ha reiterat que en l'últim trimestre de 2013 el creixement podria ser positiu, tot i que les millores ja es començaran a veure en el segon trimestre. "En els propers mesos veurem dades bones de creixement econòmic, bones dades d'evolució de les exportacions. També espero que en el segon trimestre l'enquesta de població activa passi a ser positiva més enllà dels efectes estacionals de l'estiu", ha subratllat De Guindos. El ministre d'Economia també espera que els mercats percebin aquesta millora i baixi més la prima de risc.

Sobre la situació del sector bancari, Luis de Guindos, ha dit que després del rescat europeu, els bancs "estan en una situació còmoda", amb prou provisions per fer front a futures crisis. "Estem en un entorn completament diferent que fa un any", ha apuntat el ministre.

stats