Debuts dispars a la borsa: Cellnex es dispara un 10% en el seu primer dia mentre Talgo s'enfonsa un 9%

L'empresa de torres de telecomunicacions guanya un 10,07% i les accions del fabricant de trens es devaluen un 9,18%

Cellnex i Talgo s'han estrenat aquest dijous a borsa amb resultats completament oposats. El fabricant de trens ha baixat un 9,18% en la seva estrena als parquets i ha tancat la sessió a 8,400 euros per acció, per sota dels 9,25 euros que tenia a les 14 hores, quan s'han començat a negociar les accions de la companyia.

El conseller delegat del grup, José María Oriol, s'ha mostrat confiat que "el que la companyia ha explicat als inversors ho pugui demostrar en el futur materialitzant-ho en projectes". El projecte estrella és l'anomenat AVE del desert, a Aràbia Saudita. Un consorci d'empreses espanyoles entre les quals hi ha Talgo està construint la infraestructura, que començarà a circular en proves al juny.

Més èxit ha tingut Cellnex Telecom, la filial de 'telecos' d'Abertis, que ha pujat un 10,07% en la seva primera jornada a la Borsa. L'empresa, dedicada a la gestió de torres de telefonia mòbil, ha tancat la sessió amb un preu per acció de 15,41 euros, per sobre dels 14 euros fixats per la companyia per a l'estrena als parquets. La sortida a borsa de Cellnex és la segona de més volum aquest any, després de la d'Aena.

"Es tracta d'un projecte industrial sòlid, amb estructura financera", ha subratllat Francisco Reynés, vicepresident d'Abertis, primer accionista de Cellnex. Amb la sortida a borsa s'han incorporat al capital de l'empresa el fons BlackRock i Criteria, del grup La Caixa, amb participacions del 6,2% i del 5% respectivament. Abertis, que controla un 34% del capital, s'ha compromès a ajudar Cellnex "en el seu desenvolupament i creixement", segons Reynés.