Els lloguers turístics disparen a 700.000 els avisos als contribuents que han de declarar rendiments immobiliaris

L'Agència Tributària retornarà aquest any 10.470 milions d'euros, un 4,5% més que l'any passat

L'Agència Tributària ha enviat 700.000 avisos a contribuents que han d'incloure a la declaració de la renda els seus rendiments immobiliaris, més del doble que l'any passat, quan es van enviar 258.000 avisos. Segons el director de Gestió Tributària, Gonzalo García de Castro, l'espectacular augment respon a l'increment d'informació de què disposa Hisenda dels pisos turístics que es lloguen a través de plataformes com Airbnb i HomeAway. "Es deu a noves fonts d'informació molt variades que ens permet tenir dades significatives de l'activitat immobiliària de plataformes d'immobles d'ús turístic", ha subratllat aquest dimarts Gacría de Castro.

Des de principis d'any, Hisenda  obliga les pataformes de lloguer turístic a faciltar les dades dels amfitrions i de l'activitat dels seus immobles. A més els propietaris dels pisos també tenen l'obligació d'incloure com a rendiment de capital immobiliari els ingressos per llogar l'immoble a través de les plataformes. 

L'Agència Tributària calcula que aquest any retornarà als contribuents 10.470 milions d'euros en la campanya de la declaració de la renda, que arrenca aquest dimarts, un 4,5% més que el 2018. Els diners que Hisenda retornarà augmenten gràcies als canvis normatius que preveuen que les prestacions per maternitat i paternitat estiguin exemptes d'IRPF i a altres noves exempcions, com les ajudes per a les mares treballadores que porten els fills a la llar d'infants

Segons les previsions, aquest any es presentaran més de 20 milions de declaracions de la renda (un 1,8% més), de les quals 14 milions sortiran favorables al contribuent. L'Agència Tributària ingressarà 10.160 milions d'euros, un 2,1% menys que l'any passat. Durant la presentació de la campanya actual, el director de Gestió Tributària ha explicat que aquest dimarts la campanya ha començat a bon ritme i s'estan presentant 800 declaracions per minut.