CONSUM
Economia 06/01/2011

Comencen unes rebaixes marcades per la crisi

Els comerços preveuen vendre més que altres anys, però creuen que els ingressos no augmentaran gaire perquè s'aplicaran importants reduccions de preus

Redacció
1 min
El tret de sortida de les rebaixes és demà, però molts comerços ja han començat a aplicar descomptes

BarcelonaAquest dilluns comencen oficialment unes rebaixes en què es preveu que els compradors tinguin a l'abast molts més productes que en altres temporades com a conseqüència de la contracció del consum per la crisi econòmica. Les associacions de botiguers i comerciants admeten que els consumidors han aguantat les compres durant els Nadals, d'aquí que esperin que les vendes augmentin en rebaixes. Per aquesta campanya es preveuen importants descomptes, que poden arribar fins als 70%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general de la Confederació Espanyola de Comerç, Miguel Ángel Fraile, estima que els comerços augmentaran les seves vendes entre un 5% i un 10% respecte la temporada passada. Tanmateix, la facturació no correrà la mateixa sort. Només augmentarà entre un 2% i un 6% perquè els descomptes seran més agressius, assegura Fraile.

Les grans superfícies destaquen que les rebaixes començaran amb bon peu perquè la campanya comença en divendres i el diumenge 9 és un dels vuit festius autoritzats per la Generalitat de Catalunya per obrir.

Entre els articles que més es compraran aquestes rebaixes destaquen la moda de temporada, electrodomèstics, joieria, mobiliari, productes d'esports i equipament per la llar. L'Associació de Comerciants Tèxtils preveu que cada ciutadà es gastarà 80 euros en peces de roba aquestes rebaixes. Si fos així, el tèxtil espanyol facturaria 3.600 milions d'euros en les rebaixes d'hivern, una xifra molt similar a la de l'any passat.

Des de la Federació d'Usuaris-Consumidors Independents són menys optimistes. En total, gastarem al voltant de 85 euros per persona, el que suposa un 10,5% menys que en les rebaixes de 2010.

stats